Роботика

720px-Arduino_Logo.svg

Защо роботика? Роботите все повече навлизат в нашето ежедневие – в дома, в офиса, в завода. Бъдещето тепърва ще дава предпоставки за изява на роботизираната техника и ще има нужда от специалисти в областта.

За кого е подходящ? За хора с интереси към хардуер и софтуер едновременно. За хора с въображение и идеи, хора, които притежават техническа мисъл и са готови за решаване на разнородни проблеми.

Какво ще мога след 2-та дни? Ще имате основни познания за електронната платформа Ардуино, използвана в различни видове роботи. Ще можете да реализирате прости схеми с получените умения за създаване на електрически връзки и кратки софтуерни команди.

Какво ще мога след 1 година? След системно затвърждаване и разширяване на придобитите умения, вие ще можете да реализирате по-сложни електронни схеми и софтуер, които да бъдат приложени върху реални проекти.

Лектори: 

david-jordanov

Дейвид Йорданов
Студент, уител по роботика, част от Студентски клуб „Роботика“ към ТУ–София
В момента съм четърта последна година в ТУ-София, специалност Електротехника. Въпреки желанието от малък, започнах да програмирам за пръв път в университета на C, не след дълго се записах в клуба по „Роботика“, а вече близо година съм му председател. Никога не е късно, човек да започне каквото и да е а вече материалите са без брои, важното е желанието. Избрах да се развивам в България и преподаването по Роботика е начин да върна услугата, на средата у нас, която ми е дала толкова много. Елате да научите, да ви запалим искрицата и да ви разкажем, за нашия проект за хуманоиден робот в реални размери “InMoov”.

milen-tsolov

Милен Цолов
Трета година студент в ТУ София, специалност Мехатроника. Специалист техническа поддръжка в Софтуерния Университет
От малък съм запален по електрониката.
Преди 4 години започнах активно да се занимавам с Arduino като хоби. Не след дълго заедно с други запалени към роботиката хора организирахме клуб, където реализираме идеите си и вземаме учатия в мащабни местни мероприятия като „Лов на съкровища“, Хакатон и т.н. В последствие се присъединих към още един клуб по роботика – този в ТУ-София. От хоби бързо прерастна в мой основен интерес и желание за развитие в тази посока.

Общ брой места: 15

Полезни връзки:
Какво е Ардуино? (видео)
http://arduino.cc