Photoshop

Photoshop_CC_icon

Защо фотоколаж и анимация?

Фотографията е едно от най-скоростно разрастващите се изкуства през годините. Благодарение на широкото разпространение на смартфоните, днес снимките са по-лесни за споделяне и взаимодействие с другите! От друга страна, това което си щракнал може да разкаже история и когато използваме анимационни и кинотехники да бъде в основата за създаването на кратки видеа, уроци и дори филми. Искате ли да видите своето творение като GIF анимация която да се споделя от всичките ви приятели или Youtube клип с милион гледания?

За кого са подходящи?

За начинаещи любители на фотографията и анимацията до напреднали вече такива и за тези, които имат желание да си правят много по-забавни и оригинални клипове от тези които ти предлага фейсбук за поредната годишнина.

Какво ще мога след тези 2 дни?

Ще можете да почиствате, тонирате и разделяте снимки на слоеве, така че да са подходящи за анимация. Ще се научите да сканирате, почиствате и оцветявате дигитално рисунки и да сглобявате анимации, с които да разказвате истории.

Какво ще мога след година?

Да правите проекти за Dribble, Youtube канали и анимационни фестивали. В зависимост от търпението и времето, което влагате в бъдещите си проекти, но ако покажете постоянство и упражнявате техниките, които ще научите през тези два дни ви гарантирам успешни анимации и уроци, които да покажете на приятелите си.

 

Лектор

nicкy_mihaylov

Николай Михайлов
творец, преподавател
Много преди да завърши „Анимационно кино“ в НБУ през 2009 г., Николай работи като аниматор, визуализатор и режисьор за архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти. От 2003 г. година преподава в няколко университета и академии и е един от малкото сертифицирани инструктори по световноизвестната българска технология V-Ray. Освен това е и член на журито на годишния форум „Компютърно пространство“.Не пропуска събитията за кино, визуални ефекти, уеб технологии и изкуство, а след като гледа лекциите на Кен Робинсън, Дан Пинк и Ричард С. Джон, Николай става един от първите преводачи на TED в България. Няма телевизор, но иска скоро да има кола, която да го кара сама (а защо не и да прелита). Поддържа форма с тенис, боулинг и плуване и дълбоко вярва в нуждата от по-качествено и адекватно на съвременната ера образование.

Общ брой места: 20

Необходим софтуер: Adobe Photoshop

Полезни връзки: