Роботика за деца (5-7 клас)

720px-Arduino_Logo.svg

Защо роботика? Роботите все повече навлизат в нашето ежедневие – в дома, в офиса, в завода. Бъдещето тепърва ще дава предпоставки за изява на роботизираната техника и ще има нужда от специалисти в областта.

За кого е подходящ? За хора с интереси към хардуер и софтуер едновременно. За хора с въображение и идеи, хора, които притежават техническа мисъл и са готови за решаване на разнородни проблеми.

Какво ще мога след 2-та дни? Ще имате основни познания за електронната платформа Ардуино, използвана в различни видове роботи. Ще можете да реализирате прости схеми с получените умения за създаване на електрически връзки и кратки софтуерни команди.

Лектор:

Ивайло Христов

Ивайло Христов
Студент в ТУ – София, специалност “Автоматика, информационна и управляваща техника”
С роботика се занимавам от около 3 години, всичко започна от клуба ни по роботика “Leonardo”. С членовете от там 2 години подред участвахме в местния Хакатон, където бяхме между челните 3 места. В третия Хакатон спечелихме първо място с нашия проект, използващ Ардуино платформата. С годините занимание осъзнах, че от хоби роботиката се превърна в мой основен интерес и бих искал да се развивам още в тази насока.

Общ брой места: 15

Полезни връзки: