Програмиране за най-малките (6-11 години) с MindHub

MindHub e първият иновативен клуб по програмиране за деца на възраст между 6 и 11 години. През учебната 2018/2019г за първи път и във Враца ще се провеждат курсове на Майнд хъб (mindhub) в партньорсво с Враца софтуер общество.

Курсовете помагат на децата да развиват своето логическо и аналитично мислене, изучавайки фундаменти в програмирането. Ние вярваме, че дигиталните умения са основна предпоставка за успех в професиите на бъдещето. Мисия на MindHub (Майнд хъб) е да насочим интереса на децата към технологиите в посока, която да им помогне да се сдобият с основните дигитални умения и компетенции, логическо и аналитично мислене, необходими за успеха във всяка една област. Работи се по авторска учебна програма, изцяло проектно-ориентирана, която позволява на децата да започнат обучението си при нас на 6 години и да завършат с изучаване на програмен език при навършване на 10-тата си година. Методите и инструментите, с които се работи, са изключително иновативни и разработени специално за обучение на деца по програмиране, отново съобразени с възрастта на децата, и представени по интересен начин в програмата. С много страст и иновации, създаваме среда, в която децата могат да се отличават!

По време на CodeWeek Враца ще има 4 безплатни демо урока за mindhub, записването става на този линк - https://mindhub.bg/demo?c=Vratsa. Това важи и като записване за този модул

Брой места: 4 групи по 12 деца
Лектор

Доротея Владова

Доротея Владова
Ментор в MindHub-Враца

Доротея е завършила Култорология в СУ “Св. Климент Охридски”, а в гимназията е била в паралелка с профил математика и информатика. През 2017-2018г участва в 9-месечните курсове по програмиране на Враца софтуер общество. Лятото на 2018г преминава обучение в MindHub и от началото 2018-2019г е ментор на 3 групи деца на възраст 6-11 години във Враца.