Предприемачество

Ще отговорим на въпросите Какво е това предприемачество, или защо парите отиват при определени хора? Дали парите са най-важни в бизнеса?

Лекцията има за цел да представи предприемачеството като житейска стратегия и ще се опита да отговори на въпроси като:

  • ставам ли аз за предприемач?
  • какво трябва да зная, за да започна свой малък бизнес, който един ден може да стане голям?
  • какъв е пътят на моята бизнес идея до това реално да стартирам бизнес?
  • от къде намирам финансиране, за да започна?
  • партньорите и клиентите – това е моята най-важна социална мрежа?

За да си отговорим на тези и други въпроси ще работим в групи по казуси и ще се опитаме да научим нови неща за предприемачеството и да се забавляваме!

При интерес, след обучението участниците биха могли да се запишат за тримесечната обучителна програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще, която започва в град враца от 18-ти октомври.

Лектори:

Елеонора

Елеонора Негулова
Председател на НАСМБ, сериен предприемач
Елеонора Негулова е председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес (НАСМБ) от 2000 г. насам. Повече от 25 години е сериен предприемач в сектора на малкия бизнес. Управлява пет компании – от земеделие, през хранително-вкусовата индустрия до селски туризъм. Консултант по бизнес развитие. Национален експерт по прегледа на Акта за малкия бизнес на Европейския съюз.

 

Деница Симеонова

Деница Симеонова
Директор в ABLE
Деница Симеонова е изпълнителен директор на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), където подкрепя общност от 200+ предприемчиви млади хора. През лятото на 2015 г. завършва Лятната предприемаческа програма (SEP) в Babson College, САЩ. През есента на 2016 г., заедно с екип от ABLE организира за първи път в България събитието Central European Startup Awards (Централноевропейски стартъп награди). Деница е част от консултативния съвет на програмата за дигитално предприемачество в строителния сектор – Академия “Лидерите”, както и на стартиращата блокчейн компания Open Source University. В свободното си време работи по развитието на Sofia2Go – платформата, която представя най-интересните, нови и непознати места в столицата.

Брой места: 20