Анимиране

animation logo

Защо анимация?  Анимацията е едно от най-висшите изкуства. За разлика от киното, анимация може да прави всеки от комфорта на дома си. За да се представи една история не трябват десетки актьори, милионен бюджет, декори с размерите на малък град. За да въздействате на зрителя не ви трябва нещо много повече от лист и молив. Всичко е в кривата линия и незавършения кръг.

Какво по-добро място и време да започнете приключението си в тази област от Седмица на програмирането – Враца. Запознайте си с основите на анимацията, почерпете опит от дългогодишен аниматор и създайте първата си движеща картинка..

За кого е подходящ?  Семинарът е предназначен за напълно начинаещите в тази област, като ще ги запознае с концепциите за типажи, сцена и композиция.. Накрая присъстващите ще имат възможност да реализират своя кратка анимация, която да бъде представена на закриването на събитието.

Какви умения ще придобия?  След края на двудневния курс, участниците ще могат успешно да създават образи и герои, както и да анимират прости обекти.

Част от разглежданите теми ще бъдат:

  • Какво е анимацията
  • Как се създава типаж
  • Композиция на сцена
  • Проектиране на типажа от пластелин
  • Stop-motion анимиране

Лектори:

Лидия Коцева
Аниматор

Лидия е трета година студент по Анимация в НАТФИЗ. Зад гърба си има поредица успешни проекти, като вече изпълнява и частни поръчки за различни фирми. Любими са й анимирането на хора и животни, което прави дори и в свободното си време.

Лидия се занимава и с видео заснемане, фотография и монтаж. Има популярна фейсбук страница, както и котка.

Брой места: 16