CodeWeek Враца 2016

cw-2016-final-pic

На 22-23 октомври 2016 за трета поредна година се случи CodeWeek Враца, най-голямото ИТ събитие в северозападна България организирано от Враца софтуер общество и екипът на ППМГ Враца. Идеята на обучението е да даде възможност на успели професионалисти в различни области да споделят своят опит с хора от различни възрасти. Имаше над 200 участника на възраст от 10 до 60 години, 24 лектора и много ентусиазъм в ППМГ “Акад. Иван Ценов” и НУ “Софроний Врачански”. Те бяха разделени в 13 различни модула групирани по 10-15 човека. Участниците се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата, получиха вдъхновение, насоки и почерпиха от опита на лекторите. В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какво са сътворили колегите им в другите стаи. Бяха представени проекти от всеки един от 13-те модула:

Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress
Увод в програмирането (Java, C#, друг)
Създаване на приложения за Андроид
Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
Видеообработка
Photoshop
Анимиране
Роботика за начинаещи
Софтуерно тестване (QA)
Програмиране за най-деца (5-7 клас)
Роботика за деца (5-7 клас)
Бизнес мислене
Хакатон

 

На откриването приветствие към участниците отправи кметът на Община Враца, Калин Каменов. А Дейвид Раденков, който е завършил ПМГ Враца и в момента е ръководител на екип в Нетинфо разказа с какво точно се занимава той и какво представлява работата в ИТ сферата.

Участниците получиха различни награди осигурени от спонсорите Google, Reach for Change, ICN, BGO Software и Questers. Победителите в хакатона пък получиха парична награда от 200лв.

Снимки можеш да видиш тук.