Прессъобщение

На 14 и 15 октомври 2017г във Враца за четвърта поредна година ще се проведе най-иновативното по рода си събитие в северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането. Целта на събитието е гражданите на град Враца и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – ИТ. Откриването ще бъдe в събота от 9:30ч в спортната зала на ППМГ, а закриването в неделя от 15:30ч на същото място. Миналата година участваха 250 участника и 25 лектора!

Ще бъдат проведени многобройни безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера. Всеки участник избира един от следните модули:

 1. Дигитален маркетинг
 2. Създаване на електронни магазини с OpenCart
 3. 3D принтиране
 4. Увод в програмирането
 5. Създаване на приложения за Андроид
 6. Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript
 7. Видеообработка
 8. Photoshop
 9. Анимиране
 10. Софтуерно тестване (QA)
 11. Роботика
 12. Програмиране за деца (5-7 клас)
 13. Бизнес мислене
 14. Уеб дизайн

Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.

За участие се изисква предварителна регистрация на адрес http://codeweek.vratsa.net. На посочения адрес ще намерите допълнителна информация за всеки един от модулите, както и за лекторите, които ще преподават. Заповядайте, ще ви очакваме!

Организатор на събитието е сдружение “Враца софтуер общество” (http://school.vratsasoftware.com/), чиято мисия е създаване на ИТ-общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град. Спонсори на събитието са хостинг компания ICN, софтуерните компании Experian и Inveitix. Любезни домакини са ППМГ “Акад. Иван ценов”.