Комбинация от технологии и магия

animation logoanimation logoanimation logoanimation logoanimation logo

Защо да комбинираме различни технологии?  Много от съвременните програмни езици и информационни технологии са достатъчно мощни, за да решават проблеми самостоятелно. Но тези решения не винаги са най-удобни. Заради това се използват комбинации от различни технологии, за достигане до желаната цел.

В рамките на този курс ще разгледаме различни технологии, езици, подходи и методи за работа, с които можем да разработваме приложения. Ще обърнем внимание не само на писането на програмен код, но и на проектирането на софтуерни приложения. Ще напишем едно и също “нещо” по различни начини, за да разберем разликата между тях. И не на последно място ще се забавляваме с неща, които изглеждат невъзможни, докато се учим да ги правим.

За кого е предназначен курса?  
- За младежи без опит или начинаещи в проектирането на софтуер.
- За хора без опит в работата с едноплаткови компютри Raspberry.
- За младежи без опит в електрониката.
- За хора без опит или начинаещи в WEB технологиите и комуникацията между приложения.
- За начинаещи в езика JAVA.
- За зрители на Twitch, които искат да видят магията на програмирането скрита зад един бутон!

Какво мога да науча за тези два дни?  Ще знаете какво представляват едноплаткови компютри Raspberry, и какви са техните възможности. Ще създадете собствен WEB сървър и динамична WEB страница с Heroku. Ще се научите да проектирате вашите приложения с UML, до колкото това е възможно за два дни.

Какво мога да науча за една година?  За една година усърдно учене, ще можете да наречете себе си начинаещ програмист и ще имате познания, които ще ви помогнат да се развивате в сферата на софтуерните технологии.

Важно!  Препоръчва се да носите своя машина, на която да сте инсталирали Java (JDK) и Eclipse, ако искате да разработите WEB приложение. Ако нямате опит в това не се притеснявайте. Ако имаме достъп до internet, може да инсталираме заедно JDK и eclipse.

Допълнителни ресурси
За сваляне на JDK – http://www.oracle.com/technetwork/pt/java/javase/downloads/jdk8-downloads-2133151.html
За сваляне на Eclipse – http://www.eclipse.org/downloads/packages/eclipse-ide-java-ee-developers/oxygen1
Обучаващи примери за Heroku – https://devcenter.heroku.com/start
Обучаващи примери за Raspberry – https://www.raspberrypi.org/resources/
За всяка дума, която ви е непозната – youtube.com

Лектор:

Димитър Гаджев
Софтуерен разработчик

Димитър се занимава професионално с разработването на софтуерни приложения основно с езика Java. Завършил е Техническият Университет в София и Софийският Университет “св. Климент Охридски”. Учил е в Университета в Портсмут, Великобритания и е посещавал много други университети.
Преподавал е в Техническия Университет в София. Ако искате да го попитате, къде и какво бихте научили, не се колебайте да му зададете въпрос. Неговите хобита са компютърната графика, изкуственият интелект, анализа на данни, не на последно място компютърните игри и много други.

Брой места: 16