Видеообработка

After-Effect-CS-6

Защо видеообработка? В момента само YouTube представлява над 10% от световния Интернет трафик. Това показва колко важно и популярно е видео съдържанието в наши дни. С правилната концепция, инструменти и средства видеото може да бъде един от най-ефективните начини за предаване на послание.

За кого е подходящ? За начинаещи  и напреднали в областта, с акценти както върху креативната, така и върху техническата част в изпълнение на видео проект.

Какво ще мога след 2-та дни? Запознаване с процеса на работа, както е в реална работна среда

Какво ще мога след 1 година? При достатъчно вложени усилия в тренировки и упражнения по темата, Вие ще можете да работите професионално в сферата на видеообработването.

Програма: Въведение във видеообработването. Основни инструменти и похвати, Въведение в Adobe Premiere и хардуер, Работа с клиенти и проекти.

Лектори

Hristo Petkov

Христо Петков
творец
Христо е съосновател на WonderSwamp, студио имащо за цел да промени представата за кино и видео в световен мащаб.
Завършва Промишлен Дизайн в Технически Университет – София, след което следва магистратура по Анимационна Режисура в Нов Български Университет. Интересите му се простират във всички свери на изкуството – кино, дизайн, специални ефекти, музика, литература и др.
В етап от развитието си работи в пост-продукционното студио World Wide Effects, където работата му е свързана със специалните ефекти на няколко мащабни холивудски продукции и може да се види на големите екрани в цял свят. През годините участва в създаването на няколко нестандартни бизнес платформи, простиращи се извън пределите на България. Христо, заедно с колегите си от WonderSwamp, има изключителен интерес към интегриране на новите технологии за развитие на съвременното изкуство.
Kalin Iliev

Калин Илиев
творец
Калин е съосновател на WonderSwamp, студио имащо за цел да промени представата за кино и видео в световен мащаб.
В целия си живот той е заобиколен от изкуството, като след завършването си в художествената гимназия в гр. Враца, той продължава висшето си образование с бакалаварска специализация Промишлен Дизайн в Технчески Университет – София. През цялото това време той работи по различни творчески проекти с едни от най-големите фирми в България. Съосновател е на няколко нестандартни бизнес платформи заедно със сегашните си колеги от WonderSwamp, коио се разгръщат извън пределите на България. Малко по-късно следва магистратура по Транспортен дизайн. Специализира в Мерцедес – Германия и по-конкретно в тунинг студиото Brabus. Резултатът от работата му там може да се види по улиците в цял свят. Мечтата му е да вижда все повече млади хора, които да търсят творческото развитие в живота си. Със сегашната си работа в WonderSwamp той следва точно това развитие и държи да покаже различни, интерестни, професионални и запленяващи идеи свързани с киното и визуалните изкуства.

Александър Костов
Film Producer

Един от най-младите лектори на CodeWeek (дори най-младият сред тях :)). Той е ученик на Калин и Христо – създателите на студио WonderSwamp, а от скоро ѝ част от екипа на фирмата. В WonderSwamp той открива възможност да бъде част от това, което заедно правят най-добре, а именно чрез интересни видео реклами да разказват историята на едни от най-големите компании в Бълария и Европа.

Обожава да работи, по която и да е част от видео продукцията и често в края на тежък работен ден хората му се чудят как все още има сили и готовност да стои буден, докато не се получи нещо уникално!

Теодора Малашевска
Video Editor

Теодора е студентка в ТУ- София /втора година/ и изучава Компютърно и софтуерно инженерство. Щом влиза в гимназията осъзнава, че нейната страст е видео монтажа, не спира да се развива, да гони мечтата си и вече от една година тя работи в Wonder Swamp, като видео монтажист. Тази година участва в „NASA Space Apps Challenge 2015“ и с екипа и печелят първо място на световно ниво.

С екипа и основават клуб „Информационни и комуникационни технологии“ и вече половин година работят усилено по нови проекти. Най-вече е била част от “Аз мога- тук и сега“, „Национално състезание в Благоевград по ИТ“, 3 пъти „Мениджър за един ден“. „С много работа, изкачване и падане от върховете се постигат хубавите неща.“, казва тя. Мечтата и е да вижда как младите хора все повече се амбицират, развиват и не се отказват лесно от бъдещото си развие.

Общ брой места: 15

Неодходим софтуер и оборудване: Adobe Premiere Pro или друга версия на програмата, Apple Quicktime, слушалки

Полезни връзки: http://videotutorials-bg.com