Социално предприемачество

Време е за социална промяна! Време е за третата Академия за социална промяна 2014 във Враца!


И тъй като този формат ще бъде двудневен, представяме ви Академия S! 

Във Враца changemaker ще каца! 
След тепетата и морския бряг се прехвърляме на територията на Северозапада!
Силната комбинация от фасилитатори, лектори и вдъхновени участници оставя трайна следа у всеки, който е прекрачвал прага на Академията. 

Във Враца Академията ще бъде част от Codeweek-Враца – Европейската седмица на програмирането!

Академия S като формат на Академия за социална промяна е насочена към хората, които ние наричаме “changemakers”/ променотворци или тези, които налудничаво смятат, че към свят, който има нужда от редактиране, не е приемливо да се адаптираш, а да го променяш. Така всеки, който има проект или просто идея, която иска да развие, за да промени заобикалящата го среда, може да кандидатства и да стане част от една постоянно развиваща се общност.

Кандидатствай за Академията във Враца /11-12 октомври/ до 6ти октомври тук.
Първите трима, кандидатствали с най-яките идеи, ще получат пълна стипендия, покриваща таксата за Академията!

В Академия за социална промяна ще намериш модули като тези: „Мислене в системи и системна промяна“, „Лидерство за социална промяна“, „Социална промяна и социално предприемачество в глобален и локален контекст“, „Промяна: моят проект в действие“, „Техники за включващо участие и процеси на взимане на решения отдолу-нагоре“ и “Техники за латерално мислене и Human Centered Design”.

Янина Танева

Вярата в силата на “проблемната” среда да е инкубатор на уникални социални иновации е въздуха, който дишам и водата,в която плувам. Вероятно съм пристрастена към крайната теза, че от отприщването на креативния потенциал зависи хода на човешката ни еволюция. И май сега именно е времето да преформулираме думата “развитие” и да я ориентираме към човешкото щастие.

Работя “катализатор” и “подхранител” на малки идеи и мечтаещи хора с необикновен потенциал за социална промяна. Стратегически комуникатор по професия, любител на споделени визии, лектор, обучител, блогър и пътешественик. Съосновател на Фабрика за идеи,както и други подобни и налудничави като Магазин за време и Changemakers Academy. В джоба ми винаги има …червен клоунски нос.

Слав Георгиев

“Човек се учи докато е жив”, казваше баба ми, а и началната ми учителка.
Това за щастие е онова нещо, което тече през целия ни живот, осъзнато или не. Е, когато го правиш целенасочено и виждаш всяка проява на живота като безценен урок, тогава е по-забавно, а и далеч по-продуктивно.

От скоро в сферата на неформалното образование, след една доброволческа дейност, няколко трейнинга и течащо обучение към Theodor Heuss Kolleg и Balkans Let’s Get Up, се радвам да съм част от богатия екип на Фабриката.

Предизвикваме те – излез от зоната си на комфорт и ПРОМЕНЯЙ!