Роботика за начинаещи

720px-Arduino_Logo.svg

Местата са изчерпани

Защо роботика? Роботите все повече навлизат в нашето ежедневие – в дома, в офиса, в завода. Бъдещето тепърва ще дава предпоставки за изява на роботизираната техника и ще има нужда от специалисти в областта.

За кого е подходящ? За хора с интереси към хардуер и софтуер едновременно. За хора с въображение и идеи, хора, които притежават техническа мисъл и са готови за решаване на разнородни проблеми.

Какво ще мога след 2-та дни? Ще имате основни познания за електронната платформа Ардуино, използвана в различни видове роботи. Ще можете да реализирате прости схеми с получените умения за създаване на електрически връзки и кратки софтуерни команди.

Какво ще мога след 1 година? След системно затвърждаване и разширяване на придобитите умения, вие ще можете да реализирате по-сложни електронни схеми и софтуер, които да бъдат приложени върху реални проекти.

Лектори:

Martin Kuvandjiev

Мартин Куванджиев
Мартин Куванджиев се занимава се с разработка на умни джаджи(smart gadgets). Обикновенно ползва процесори, които са съвместими с платките Ардуино и разнообразни Bluetooth LE модули. Печелил е 3 пъти състезанието NASA Space Apps Challenge на локално ниво и един път на глобално с неговия екип от ICT Club (http://ict-club.com). Start-up проекта TAO-Wellness, където е основен разработчик на Firmware бе отличен сред 5-те най-добри за 2014 на изложението CES в Las Vegas от DigitalTrends.com . Тръпка му е да се занимава с иновативни start-up проекти. В свободното си време обича да пише на Objective C и да свири на китара.

Общ брой места: 30

 

Полезни връзки:
http://www.hackidemia.com/bulgaria
Scratch;
Computer Science Unplugged;
Детска академия Телерик
Ардуино