Програмиране с Kotlin

720px-Arduino_Logo.svg

Трябва да имате предишен опит в програмирането. Трябва да познавате основните конструкции и ООП.

Искате да сте в крак с новите технологии? Искате да пишете код бързо, ефективно и красиво? Искате да ползвате език, който е разработен с мисълта за сигурност и ефективност?

Ако отговорът на някой от тези въпроси за вас е да, значи Котлин е следващият език, който трябва да научите.

2018та е наречена годината на Котлин. Все повече компании търсят Котлин програмисти и започват новите си проекти на Котлин вместо на Джава. Ако не искате да изоставате от тенденциите, заповядайте на нашия Котлин уъркшоп.

Ще се научите как да използвате едновременно и Котлин и Джава в един проект.
Ще се научите на основните принципи в езика и как да ги прилагате.
Ще разберете какви са разликите с вече наложените езици.
Ще практикувате Котлин с няколко забавни задачки :)

Общ брой места: 15

Неодходим ви е лаптоп и следния софтуер: Java, IntelliJ Community Edition, ако имате вече инсталирано Android Studio, може да използвате него с Kotlin plugin.
Носете си собствен лаптоп с инсталиран съответния софтуер.

Лектори:

Венета Димитрова
Software Developer в Mentormate Bulgaria
Венета започва своето кариерно развитие като Front-End Developer. 3 години се занимава с Drupal FE development, след което се насочва към разработката на мобилни приложения.

Своята преквалификация тя определя като най-голямото си постижение, което не е било лесна задача. Многобройните курсове и обучения, безсънните нощи, упоритостта дават своя резултат и днес тя е Android Developer. Тя харесва разнообразието и възможносностите, които получава, работейки по мащабни и сложни проекти.

Страстта на Венета са мобилните технологии и тя непрекъснато надгражда своите компетенции и познания, свързани с тях. Определя мобилния телефон като своя малък свят, скрит в задния й джоб.

Венeта обича разходките сред природата, танцува и прекарва свободното си време с любимите хора.

Георги Каранедялков
Senior Software Developer в Mentormate Bulgaria
Георги е Senior Андроид разработчик във фирмата с най-голям Андроид екип в България – Ментормейт. Получил висшето си образование във Факултета по математика и информатика, той винаги е имал страст към програмирането и влиянието му върху хората.
Георги винаги гледа позитивно на нещата и обича да се справя с трудностите в работата си. Често казва, че всеки преодолян проблем прави човек по-добър в това, което прави.
В свободното си време играе бордови игри и тенис на корт.