Роботика за деца (5-7 клас)

720px-Arduino_Logo.svg

Защо роботика? Роботите все повече навлизат в нашето ежедневие – в дома, в офиса, в завода. Бъдещето тепърва ще дава предпоставки за изява на роботизираната техника и ще има нужда от специалисти в областта.

За кого е подходящ? За хора с интереси към хардуер и софтуер едновременно. За хора с въображение и идеи, хора, които притежават техническа мисъл и са готови за решаване на разнородни проблеми.

Какво ще мога след 2-та дни? Ще имате основни познания за електронната платформа Ардуино, използвана в различни видове роботи. Ще можете да реализирате прости схеми с получените умения за създаване на електрически връзки и кратки софтуерни команди.

Лектори:

Денис Костадинов
Ученик, част от клуб Леонардо
На 18 години съм и уча в ППМГ Враца. Имам интерес към техническите науки. С arduino започнах като хоби и след срещата си с други ентусиасти организирахме клуб, където да осъществяваваме идеите си заедно. По-малко от година по-късно, обучаваме хора в изкуството на автоматизацията и роботиката, а наши проекти взимат участие в хакатон, лов на съкровища и други събития.
milen-tsolov

Милен Цолов
студент и учител по роботика
Уча в Технически Университет София, специалност Мехатроника. От малък съм запален по електрониката.
Преди 3 години започнах активно да се занимавам с Arduino. Бързо създадохме клуб по роботика Леонардо във Враца, като наш проект беше на второ място на HackVratsa 2016.

Общ брой места: 15

Полезни връзки: