Създаване на приложения за Андроид

android

Защо мобилни приложения?  Пазарът за мобилни приложения никога до сега не е бил толкова голям, а нуждата от програмисти за тях толкова належаща. Една от най-иновативните и бързо развиващи се ниши в ИТ сектора, мобилното програмиране кара дори многогодишни разработчици да погледнат по нов начин на досегашните концепции и да ги преосмислят от нова гледна точка.

За кого е подходящ?  Курсът е подходящ за хора с предишен опит в програмирането, ученици от 10ти клас и нагоре и хора, които имат дългогодишен опит в ИТ сектора, познаването на ООП, както и опит с Eclipse са предимство. Участниците трябва да имат и нескрити симпатии към операционните системи с отворен код и малките зелени роботчета.

Какво ще постигна след курса?  Създайте първото си Андроид приложение, научете основните концепции при мобилната разработка, чуйте съветите на експерти в областта. След края на събитието вие ще можете сами да измисляте и реализирате мобилни Андроид приложения с опростен дизайн и концепция. При продължаване на занимаването ви с платформата, до два месеца ще сте конкурентно способен на пазара на мобилни приложения и ще имате значителен шанс да бъдете наети в ИТ фирма на подходяща позиция.

Някои от разглежданите темите ще бъдат:

  • Бърз преглед на ООП
  • Основни дизайн концепции в Андроид
  • Основни компоненти
  • XML
  • Activities & Intents
  • Фрагменти

Лектори

Георги Каранедялков
Software Developer в Mentormate Bulgaria

Георги е Андроид разработчик във фирмата с най-голям Андроид екип в България – Ментормейт. Получил висшето си образование във Факултета по математика и информатика, той винаги е имал страст към програмирането и влиянието му върху хората.

Георги винаги гледа позитивно на нещата и обича да се справя с трудностите в работата си. Често казва, че всеки преодолян проблем прави човек по-добър в това, което прави.
В свободното си време играе бордови игри и тенис на корт, поради което е известен във фирмата с прозвището Жоро Ракетата.

Брой места: 15

Неодходим софтуер, ако носите свой лаптоп: Java, Android Studio, ако имате и Андроид телефон с версия на Андроид над 4.0 носете си и USB кабел
За този модул ще бъдат предоставени компютри, но разработването на собствен лаптоп би било улеснение.

Полезна информация за подготовка и самостоятелно развитие: