3D принтиране

3d-toolchain

Защо 3D принтиране? 3Д принтирането е бъдещето. А бъдещето е сега. Преди години хората не са вярвали, че ще имат компютри в домовете си, а в момента даже ги носят в джобовете си.. 3Д принтирането е следващата стъпка на технологично развитие на човечеството. Всеки един е имал момент в който да е имал нужда от някаква част за автомобил или пък за да сглоби нещо интересно и да не може да я намери по магазините, или в интернет, е това не е проблем за хората, които 3Д принтират. В рамките на минути може да се начертае детайла и веднага след това да бъде принтиран и използван.

За кого е подходящ? За хора с интереси в технологиите,за такива които виждат света през своята призма, за дизайнери, художници, а и за всеки, който се е чуди, как работи това и какво мога да направя с него.

Какво ще мога след 2-та дни? Ще можете да начертавате обекти в 3Д програми, да правите рендъри на тези обекти и да ги 3д принтирате

Какво ще мога след 1 година? Това е въпрос, на който само вие можете да отговорите. Света е безкраен, както и възможностите в него Ако се занимавате с 3Д дизайн и 3Д принтиране, ще можете спокойно да правите интересни инженерни проекти, да тествате прототипи на устройства, да създавате много неща бързо и лесно, за които иначе ще ви трябват дни да ги намерите и пари за да ги купите.

Важно : За посещение се изисква да имате инсталиран Fusion 360 (https://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview). Има безплатен студентски лиценз за 3 години, който може да бъде активиран от сайта. 3Д принтер ще бъде наличен на място. Ако имате желание за определени цветове на материалите, с които ще се принтира можете да пишете на martin@3d-gift.net .

Лектор:

Martin Kuvandjiev

Мартин Куванджиев
Мартин Куванджиев е на 23 години и се занимава професионално с разработване на мобилни приложения и умни джаджи (start gadgets). През свободното си време обича да създава 3Д обекти, 3Д принтира, свири на китара и разработва свой проекти. В момента работи като Lead iOS Developer в българския стартъп Phyre, а преди това е заемал ключови позиции в компаниите TAO-Wellness, Playground Energy и е разработвал в компанията Broadsoft. Участвал е в състезанията NASA Space Apps Challange, където печели 4 години в България, 3 пъти е сред най-добрите ”5 в целия свят и един път печели голямата награда – Посещение в НАСА и наблюдаване на изстрелване на ракета Atlas V. Участва и на втория International Music Hackaton, където спечелва наградата за най-вдъхновяващ проект.

Брой места: 20