CodeWeek Враца 2018

CodeWeek Враца 2018

Утвърдилото се като най-голямото дигитално събитие на Северозапада се проведе на 6-7 октомври за пета поредна година. Тази година откриването беше в концертната зала на Община Враца, където започнахме с кратки приветствия от организатори, спонсори и кмета  на Враца Калин Каменов. След това имахме 4 вдъхновяващи лектори, които разказаха за своя път към успеха. Това бяха Мартин Куванджиев от phyre (софтуерна компания, която се занимава с блокчейн), Ива Цолова от Jamba (компания, което прави връзка между хора с увреждания и техните бъдещи работодатели), Деница Симеонова от ABLE (асоциацията на българските лидери и предприемачи) и Гриша Караниколов от Телерик Академия (ИТ академия за ученици и възрастни).

Тази година в CodeWeek Враца участваха над 170 участника на възраст от 6 до 66 години, разделени в 17 модула в най-различни дигитални сфери. Като отново лектори бяха професионалисти с опит в своята сфера, които доброволно отделиха 2 дни от своя график, за да споделят с нас своите знания и опит.

Тази година за първи път  за поддържане на добро настроение по време на откриване и провеждане на няколко игри по време на самото събитие си партнирахме с Тиймко.

Снимки от събитието може да видите тук.